Dag 1 Texel: een rustige start

Donderdag 13 oktober 2016

Zoals gezegd in mijn laatste weblog probeer ik anderhalve week lang elke dag een weblog van mijn periode op Texel te plaatsen. Gisteravond (woensdag) kwam ik met de laatste boot naar dit Waddeneiland voor een lange periode die-hard vogelen.

Vanwege een griepje sla ik een vroege ochtendronde over de Noordpunt over en gaan we rond 11 uur met z’n drieën op pad. De harde oosterwind doet ons besluiten het bos op te zoeken en dus rijden we naar de Staatsbossen ten noorden van De Koog. Onderweg zoeken we tevergeefs naar een Bonte Kraai. Het bos is helaas erg stil, met slechts wat groepjes Goudhanen, enkele Tjiftjaffen en een roepende Keep en Sijs.

Zanglijster - Song Trush (photo: Frank van der Meer)

Zanglijster – Song Trush (photo: Frank van der Meer)

Na een pauze beginnen we met missie ‘Bergheggenmus’: in het zuiden van het eiland zoeken we vele geschikte plekjes voor deze soort (met zo’n 25 gevallen in NW-Europa in de afgelopen week is de kans op het zien van deze nieuwe soort voor Nederland groter dan ooit) af, zonder succes uiteraard. Het opslagterreintje bij Westerslag blijkt een goede plek te zijn voor leeuweriken: na de 6 Boomleeuweriken van afgelopen zondag zit er nu een Strandleeuwerik. We kijken hier nog even op zee, wat ons een Grote Jager, wat Jan-van-Genten en een tweetal Bruinvissen oplevert.

Jan-van-Gent – Northern Gannet (photo: Peter van der Meer)

Tot slot rijden we richting de Waddenkust. Langs de Jan Ayeweg foerageren 2-3 Grote Lijsters op een akker, het rommelhoekje in de haven van Oudeschild herbergt twee Kramsvogels en in Polder Eierland (langs de Hoofdweg) zit een eenzame Kleine Zwaan in een groep ganzen. Rond half zeven zijn we weer thuis en zit de eerste dag er op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: