Dag 4 Texel: weinig aankomst

Zondag 16 oktober 2016

Na zo’n geweldige dag als gisteren zijn de verwachtingen voor vandaag natuurlijk hoog gespannen. Voor het eerst deze vier dagen maak ik met Frank een ochtendrondje, we kiezen voor de camping op het park. Vooral de vinkachtigen zijn opvallend: zo hoor en zie ik 1 Appelvink overvliegen, zitten 4-8 Kleine Barmsijzen in de singels en op het gras en vliegt een roepende Kruisbek over. Ook leuk zijn 2 Vuurgoudhaantjes. Rond tienen zijn we weer terug in het huisje en gaan we, net als gisteren, richting de Staatsbossen voor de Blauwstaart.

Eenmaal in het bos is de eerste vogel die ik in beeld heb gelijk de goede: een fraaie Blauwstaart zit enkele seconden lang fraai vooraan in een klein esdoorntje en is dus erg leuk te zien. Even later kan ik de vogel ook aanwijzen aan de grote meute. In het daaropvolgende uur krijgen we deze dwaalgast (23e geval in Nederland) onregelmatig te zien. Zo zien Frank en ik, samen met nog zo’n 10 waarnemers, de vogel een kleine tien minuten erg fraai foerageren langs een smal bospaadje.

De middag besteden in het zuiden. Na enig zoekwerk lukt het ons om de Draaihals bij de NIOZ te lokaliseren. Deze spechtensoort laat zich bij tijd en wijle leuk zien in de lage bomen en stenen paden op het terrein. Twee andere leuke soorten zijn een Waterpieper op het Grote Vlak (en erg schaarse soort op Texel) en een Zwarte Roodstaart op de parkeerplaats aan de Jan Ayeslag.

Draaihals – Wryneck (photo: Peter van der Meer)

Zwarte Roodstaart – Black Redstart (photo: Peter van der Meer)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: