Dag 5 Texel: nog steeds rustig op het eiland

Maandag 17 oktober 2016

Samen met Frank maak ik vanochtend een rondje langs de Hanenplas. Langs de Krimweg horen we enkele malen het Bladkoninkje dat nu al minstens een week aanwezig is. De Hanenplas zelf heeft helaas niet veel te bieden, slechts een jonge Havik en een roepende Waterral. Voordat we naar het huisje gaan, bezoeken we de Zomertaling in het Krimbos. Deze eend is gauw gevonden, net als een overvliegende Grote Gele Kwikstaart.

Rond tienen sluit onze vader zich bij ons aan en gaan we richting de Tuintjes. In de zeereep zitten veel minder gorzen dan laatst, al stuit ik nog wel op een IJsgors. Een Houtsnip vliegt op nadat we zonder succes zoeken naar een Grote Pieper die mogelijk geland was. Als we De Krim binnenrijden om te gaan eten, wordt er een Siberische Tjiftjaf gemeld bij de ingang van ons park. De waarnemer is echter al snel weer weg en het lukt ons niet om de tjiftjaf te vinden. Wel horen en zien we een fraaie Bladkoning, alweer de tweede vandaag.

De middag besteden we in de omgeving van het Reddingboothuisje en het Krimbos. De Bruinruggoudmus is nog steeds aanwezig en in het Krimbos zoeken we met o.a. de mannen Molenaar naar een gemelde Pallas Boszanger. Die krijgen we helaas niet in beeld, maar op het plasje zien we wederom de Zomertaling en langs de rand zien we een Beflijster. Als we weer naar huis rijden, loopt een van de hoogtepunten van de dag in de berm van de Postweg: een Egeltje laat zich leuk bekijken.

Egel – Western European Hedgehog (photo: Peter van der Meer)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: