Over

Hallo, welkom op mijn weblog. Ik ben Robert van der Meer, geboren in 1994 en woonachtig in Woerden. In de zomer van 2013 heb ik mijn VWO-diploma gehaald en vanaf september dat jaar ben ik begonnen met de studie Bos- en Natuurbeheer in Wageningen.

Mijn interesse in vogels begon in de zomer van 2003, toen ik mijn eerste verrekijker en vogelboekje kreeg. Lange tijd bleef het bij een enkele keer vogelen per jaar. Dat veranderde in januari 2007, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Waarneming.nl en toen in Woerden een zeer zeldzame vogelsoort opdook (Mongoolse Pieper). Vanaf dat moment ben ik (stapje voor stapje) steeds fanatieker geworden. Tegenwoordig ben ik vaak minstens tweemaal per week buiten te vinden. In de (op vogelgebied saaie) zomermaanden doe ik sinds enkele jaren ook aan dagvlinders en libellen. Meestal ben ik in het veld te vinden met mijn broer Frank en vader Peter.

Op dit moment heb ik in Nederland ruim 400 vogelsoorten gezien. Zie hier voor mijn levenslijst. Naast een Nederlandlijst probeer ik ook redelijk fanatiek een regiolijst bij te houden. Zo af en toe bezoeken wij een zeer zeldzame soort, maar we vogelen ook graag in de regio, bijvoorbeeld in Waverhoek of de Groene Jonker. Mijn favoriete vogelplekjes zijn Texel (vooral in najaar), Waverhoek en de Groene Jonker (voorjaar en nazomer) en de Zuid-Limburgse bossen (vooral in februari-april).

2 gedachten over “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s